• Voľné miesta po 1.kole prijímacích skúšok

    Informácia o počte voľných miest v odboroch:

    - 4532K agromechatronik

    - 2964H cukrár

    - 3686F stavebná výroba

    - 3178F výroba konfekcie

    - 4579F lesná výroba

    Viac informácií nájdete: Voľné miesta

  • PRIJÍMACIE SKÚŠKY 2020/2021

    Rozhodnutím ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa § 150 ods. 8 zákona a § 161k č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) sa prijímacie konanie do prvého ročníka štvorročných vzdelávacích programov a prijímacie konanie do učebných odborov koná od 19. mája 2020 do 30. júna 2020.
     

    Kritériá prijímacích skúšok pre školský rok 2020/2021 
     

    Dôležité termíny a informácie:

    Do 15.5.2020 uchádzač alebo zákonný zástupca maloletého uchádzača doručí prihlášku cez informačný systém základnej školy (napr. EduPage), odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu na adresu spopsmoldava@mail.t-com.sk alebo poštou na adresu strednej školy. Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti sa nevyžaduje.

    Do 29.5.2020 riaditeľ školy rozhodne o prijatí alebo neprijatí žiaka na základe výsledkov prijímacieho konania a zverejní zoznam uchádzačov na webovom sídle školy alebo výveske školy.

    Do 4.6.2020 zákonný zástupca uchádzača oznámi, či žiak nastúpi alebo nenastúpi na strednú školu.

  • Informácia o neklasifikovaní predmetov

    Riaditeľ školy stanovil, že predmety Odborný výcvik, Praktické cvičenia, Prax a Elektrotechnické merania sa nebudú klasifikovať v II. polroku školského roka 2019/2020, pretože podmienky v čase prerušeného vyučovania neumožňujú naplniť ciele týchto predmetov kvalitnou/plnohodnotnou realizáciou. Na koncoročnom vysvedčení sa budú tieto predmety hodnotiť slovom absolvoval.

  • INFORMÁCIA PRE MATURANTOV

    Minister školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vydal rozhodutie o administratívnom vykonaní internej časti maturitnej skúšky. Interná časť maturitnej skúšky pre žiakov, ktorí nesúhlasia s výslednou známkou, sa koná v termíne od 25. mája do 13. júna 2020. Všetky termíny a organizáciu maturitnej skúšky nájdete na www.minedu.sk.

    Vyučovanie pre žiakov IV.-tých ročníkov končí 7. mája 2020. Do tohto dátumu musia byť uzavreté známky a žiaci, ktorí nebudú môcť byť klasifikovaní na základe nesplnenia kritérií hodnotenia, budú musieť do 7. mája 2020 vykonať komisionálne skúšky za druhý polrok dištančne alebo prezenčne.

  • Dištančné vzdelávanie

    Vážení rodičia a milí študenti,
    vzhľadom k tomu, že školy ostávajú zatvorené do odvolania, tak aj naďalej pokračujeme v dištančnej forme vzdelávania.

    - Dištančná forma vzdelávania prebieha pomocou komunikačných platforiem.

    - Učiteľ poskytuje žiakom pokyny a domáce zadania a komunikuje so žiakmi prostredníctvom sociálnych sietí, Messenger-u a email-u podľa vopred daného rozvrhu.

    - Učitelia jednotlivých predmetov zadávajú žiakom úlohy s určením presného termínu na preštudovanie, vypracovanie a následné zaslanie úloh.

    Tešíme sa na ďalšiu aktívnu spoluprácu.
      

  • Usmernenie k situácii o koronavíruse zo dňa 26.3.2020

    Vážení rodičia a milí študenti,
    Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR rozhodol o mimoriadnom prerušení vyučovania v školách od 30. marca 2020 do odvolania.

    Rozhodnutie ministra školstva v plnom znení nájdete TU.
    Od 25. 3. 2020 je prístupná stránka
    www.ucimenadialku.sk, ktorá poslúži ako nástroj oficiálnej komunikácie počas prerušeného vyučovania na školách v čase mimoriadneho stavu.

    Kontaktná osoba na poskytnutie informácií pre žiakov a rodičov:

    Ing. Štefan Szciranka, riaditeľ školy

    tel. kontakt: 0915 801 802

    Riaditeľ školy zabezpečí podľa podmienok a možností samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy.

    O podrobnostiach samoštúdia budú učitelia a žiaci informovaní prostredníctvom email-u.

      

  • Cez renováciu k vzdelávaniu - Through Renovation to the Education projekt

     

     

    Naša Stredná odborná škola – Szakközépiskola Moldava nad Bodvou sa v období 01. 09. 2019 až 31. 12. 2020  zapája do projektu Cez renováciu k vzdelávaniu (Through renovation to the education, SKHU1802/3.1/007, Renovate & Educate). Hlavným partnerom nášho projektu je spoločnosť ATÖSZ, Encs, Maďarsko.

     

    Počas analýzy súčasnej situácie mikroregiónov obcí Encs a Moldava nad Bodvou vysvitlo, že sú veľké nedostatky v oblasti konkurencieschopnosti miestnych malých a stredných podnikov, ktoré pramenia najmä z nedostatočných schopností ľudských zdrojov. Na zmiernenie nedostatkov je potrebné na oboch stranách hranice zabezpečiť infraštrukturálny rozvoj odborných vzdelávacích inštitúcií. Je potrebná cezhraničná spolupráca, pretože obe oblasti (SK-HU) majú podobné problémy, ktoré by sa mohli oveľa efektívnejšie vyriešiť spoločnými silami. Hlavným cieľom projektu je zabezpečiť infraštrukturálny rozvoj odborných vzdelávacích inštitúcií na oboch stranách hranice s cieľom zlepšiť podmienky výkonu vzdelávacích centier.

     

    Uskutoční sa odborný vývoj Strednej odbornej školy – Szakközépiskola Moldava nad Bodvou  pomocou kúpy moderných laboratórno-technických nástrojov. Počas rozvoja sa realizuje aj funkcionálna obnova a premena učební a príslušných miestností, kde bude fungovať moderná laboratórna technika. Transformačné stavebné práce sa dotýkajú zhruba priestoru s rozlohou 100 m2. Vplyvom vývoja agrárni experti daných mikroregiónov môžu dostať také vrcholové technické vzdelávanie, ktoré uspokojí všetky potreby a na základe ktorého sa významne zlepší ich konkurencieschopnosť.

     

    Naša škola získala na tento projekt rozpočet 154 093,50 €.

     

    Hlavným cieľom projektu nášho projektu je vytvoriť nové, moderné elektrolaboratórium  a automatizáciu pre žiakov našej školy. K tomu potrebujeme zrekonštruovať a nanovo zariadiť odbornú učebňu. Plánujeme zaviesť najnovší modulový systém výučby. Výukový modulový systém  umožňuje objasniť základné princípy elektrotechniky a elektroniky prostredníctvom  reálnych experimentov podporených počítačom.

    Hlavnými oblasťami využitia modulového systému sú:

    •  reálne merania pri teoretickom vyučovaní
    •  praktická laboratórna výučba

    Plánujeme zaviesť aj audiotechniku – tlmočnícke zariadenie pre našich žiakov.

     

                V súčasnosti sme úspešne zavŕšili 1. projektovú periódu (01. 09. 2019 – 31. 12. 2019) projektu a pokračujeme v jeho realizácii.

    Viac o projektoch Interreg V-A Slovakia-Hungary Cooperation Programme sa dočítate na www.skhu.eu.

               

                                                                                                 

     

     

     

     

     

     

     

Fotogaléria